Bjørg Lien Hanssen

Maleriutstilling med Bjørg Lien Hanssen

Bjørg Lien Hanssen

 

12.mai – 29.juli 2010

Hovedhuset Fjelberg prestegard

Åpen for grupper e.a. tel.53478127

 

Maleriuts

 

CV

Bjørg Lien Hanssen
Adr. Storevarden 56
5350 Brattholmen
tlf. 56 33 16 78

Mitt navn er Bjørg Lien Hanssen, fødd i Solund, Ytre Sogn, men har det meste av mitt voksne liv bodd andre steder. De siste 25 åra har jeg bodd på Brattholmen i Fjell kommune utenfor Bergen.
Jeg har utdanning fra 2 år ved kveldsskole ved Kunstskolen i Trondheim, men hovedsakelig fra 4 år ved Kunstakademiet i Trondheim og Vestlandets Kunstakademi, Bergen i åra 1979 – 1983.
Jeg har tidligere vært representert på kollektivutstillinger i Bergen og Fjell, og hatt separatutstillinger i Bergen og Solund. De siste tre åra har jeg hatt 4 større og 2 mindre utstillinger. I mars 2008 hadde jeg separatutstilling på Galleri Haganes, Straume.

Jeg har en dr. grad fra Universitetet i Bergen innen kulturgeografi der jeg m.a. arbeidet med estetikk og verdisyn. I perioden jeg studerte ved UiB fikk jeg liten tid og mulighet til å arbeide med min egen kunst. Men nå har jeg tatt meg anledning til å bruke det meste av min tid til å jobbe videre med kunsten.

I mine studier ved kunstakademiet arbeidet jeg spesielt mye med tekstile uttrykk, og dette preger også en del av maleriene ved at jeg inkluderer ulike materialer.
Jeg maler mest med akryl, men bruker også andre materialer som ståltråd og netting, sand, tekstil, papir og bladgull/bladsølv.
Motiva er mangfoldige og dekker både menneskelige, naturinspirerte og abstrakte former. Noen ganger også en kombinasjon av disse. Ofte er motivene knyttet til kyst og hav, men helst i abstraherte former. Både motiv og fargevalg er prega av sinnsstemning og gjerne også årstida bildene blir til i. Jeg søker hele tiden å utvikle teknikker som er best egnet til det jeg ønsker å uttrykke til enhver tid. I enkelte malerier inkluderer jeg tredimensjonale former mens jeg i andre bilder prøver å skape illusjoner av det tredimensjonale.